Zenélő ifjúság alapítvány


ZENÉLŐ IFJÚSÁG ALAPÍTVÁNY


A Zenélő Ifjúság Alapítvány 2004-ben jött létre, alapítója Czira Zsolt, elnöke Illing Zsolt, titkára Csákó Tamás. Az alapítvány alapító okiratában megjelölt célja: a Farmosi Ifjúsági Zenekar működésének; ifjúsági programok szervezésének; Farmos község kulturális és természeti értékei megőrzésének és fejlesztésének támogatása.
Az Alapítvány anyagi forrásai Gyürki László, Czira Zsolt korábbi és Illing Szabolcs jelenlegi képviselők felajánlott tiszteletdíjaiból, Farmos Község Önkormányzatának alapításkor és évente rendszeresen rendelkezésre bocsátott támogatásából, továbbá a magánszemélyek által a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlott összegeiből állnak rendelkezésre. Emellett pályázatokból igyekszünk kiegészítő támogatásokat szerezni.
Tevékenységünk eredményeként 2005-ben létrehoztunk a Sóvirág (Sziki) Tanösvény bejáratánál (Rákóczi út) egy pihenő és egy tűzrakó helyet. 2006-ban a területen kialakítottunk egy íjászatra alkalmas gyakorló pályát, és íjakat is vásároltunk. A kialakításon túlmenően a területet rendben is tartjuk, melyet az utóbbi időben Vígh Gábor önkéntesen végez el, aki az íjászat iránt érdeklődők számára is segítséget tud nyújtani. Az íjászat lehetősége bárki számára adott.
2007-ben az ELTE Térképtudományi Tanszék segítségével elkészíttettük Farmos turistatérképét, mely remélhetőleg nagy segítségére lesz a községünkbe érkező látogatóknak. 2009-ben az általános iskolában zeneoktatáshoz használt zongora teljes felújítását biztosítottuk. Több évben is anyagi támogatással járultunk hozzá a Falunapok megrendezéséhez, melynek keretében 2010-ben az Aranyosszéki Néptánccsoport (Erdély, Várfalva) léphetett fel a színpadon. 2010-ben az utazási költségek átvállalásával lehetőséget nyújtottunk farmosi általános iskolás gyerekek erdélyi utazására, és a Trianon Baráti Kör kezdeményezéséhez is csatlakoztunk anyagi támogatással, melynek eredményeként emlékművet avattak fel Farmoson.
A jövőben a zeneoktatáshoz kapcsolódó lehetséges teendők nagyobb mértékű felvállalása mellett új területtel bővítenénk az alapítványi célokat, mely a testvértelepülési kapcsolatok felélesztését, ápolását jelentené. Ezen belül is elsősorban az erdélyi területek településeivel szeretnénk szorosabb együttműködést kialakítani, ezáltal új lehetőségek adódnának a fiatalok számára és alkalom nyílna nemzetközi programokban történő részvételre.
A továbbiakban is szeretnénk együttműködni az Önkormányzattal és más civil szervezetekkel, hogy közösen gyarapítsuk Farmos természeti és kulturális értékeit. Céljainkkal összhangban álló kezdeményezést, ötletet, segítő szándékot szívesen fogadunk.

Az Alapítvány számlaszáma: 11742001-20052638
Az Alapítvány adószáma: 18704053-1-13
Az Alapítvány elérhetősége: illingzs@freemail.hu
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik eddig is támogatták tevékenységünket.

Illing Zsolt
a kuratórium elnöke